Крадци свалиха 400 м жица за минути

Трима спецове по кражба на ел. кабели атакуваха шуменското село Векилски и за десетина минути успяха да свалят 400 метра жица. Групата действала на ул. "Георги Димитров" след 01 часа в сряда. Будна жена видяла апашите, но докато потърси полицията, те вече товарели жиците в черно БМВ. Все пак тя запомнила регистрацията му и се обадила на телефон 112 към 01,20 часа. На мястото веднага пристигнали полицаи и служители на енергото. Токът бил спрял, но през деня техници възстановили кабелите и захранването в малкото село.

Преди 2 г. пак имало подобна атака на същата улица, но тогава станало късо съединение и апашите избягали като зарязали отрязаните кабели на място. Сега действали по-професионално и явно са направили предварителен оглед.

В същата нощ друга група пък се морила много повече да копае дупки, за да измъкне 200 метра комуникационен кабел от землището на село Близнаци. Действали между 03,45 и 06 часа призори, съобщават от полицията. И по двата случая са образувани досъдебни производства и криминалисти издирват извършителите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони