Нормализира се трафикът на Дунав мост

Движението на ТИР-ове, автобуси и автомобили на Дунав мост се нормализира, съобщиха от ГКПП. Заради ремонта в румънската част периодично се натрупват опашки, които се пропускат ръчно от работници по трасето или чрез светофар. Отворена е само една лента на платното.

За да не бавят преминаващите, митничари обслужват шофьори на допълнителни гишета и на място в колоната. Трафикът на леки коли се облекчава с отворения портал за транзитно преинаващите товарни автомобили. Целта е да не се струпват камиони на кръговото кръстовище пред граничната бариера.

Мостът ще се затвори, включително и за влакове, при подмяна на носещи бетонни плочи от конструкцията. Румънските власти ще обявят предварително графика. Целта е да се спази технологията на ремонта и да не се допуснат вибрации на съоръжението от преминаващи ТИР-ове и жп композиции.

Денонощно моста пресичат до 2000 камиона, 25-30 автобуса и 1000 леки коли. Напливът е голям заради отпускарския сезон, прибиращите се гастарбейтери в чужбина и полетите от летище Букурещ. Националната компания за автомагистрали и национални пътища на Румъния препоръчва да се изполват други пунктове по общата граница с България.
Строителството трябва да приключи до средата на декември т.г. За основната реконструкция Румъния е осигурила 10 млн.евро от еврофондове.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.