Г-жо Ангелкова, министър на Тома Белев ли сте?

На 23 януари 2019 да почерпят

Мултикулти извращения на номинациите за „Оскар“ Етнически квоти и политически послания с “Черната пантера” и “Зелената книга”

ЕК алармира за БГ гражданството (обзор) Институцията е обезпокоена от схемите за предоставяне на паспорти срещу инвестиции

Палестинец е убит след израелска въздушна атака в Газа

Комисията одобри Преспанския договор, утре влиза в гръцкия парламент

Би Би Си: Дейвид Бауи е най-великият артист на ХХ век За най-велик лидер на ХХ век е избран Нелсън Мандела

Африка спасява Пирин с подписи, събрани от „зелените“ Преброяване на „еколозите” поиска бизнесът

Майк Помпео: Очаквам напредък в ядрените преговори със Северна Корея

Американският заместник-държавен секретар Уес Мичъл подаде оставка

ВМРО предлага: Доброволни отряди срещу циганската престъпност Настояват за „Данък лукс” и преизчисляване на старите пенсии

Водолази търсят потънало 15-годишно момче във водите на микроязовир край Пловдив Детето отишло да се пързаля върху замръзналия водоем, който се пропукал и го погълнал

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 януари 2019

Пешеходец е загинал на място, пометен от кола на входа на Бургас

Проф. Кантарджиев: Недоказуема е точната бройка на починалите от грип

Драстично падна таксата за ученическо общежитие в Смолян

От 40 на 25 лв. пада месечната такса за ученическо общежитие в Смолян реши местния парламент в четвъртък. Намаляването на таксата се обсъжда от юни т.г., след докладна на директора на Ученическо общежитие „Васил Димитров“ в областния град, че е необходимо да се предприемат мерки за подобряване състоянието на общежитието и облекчаване на достъпа за настаняване на ученици в него.

Намалението на таксата е с над 35 % и е мотивирано с това, че в общежитието условията не отговарят на цената, която е близка до тази, на която децата отиват на квартира в областния град. Затова и все по-малко деца избират да останат на общежитие, обясниха общинари.

„Заради отварянето на профилирани паралелки в гимназиите в почти всички общини в областта все по-малко ученици идват да учат в Смолян и остават на общежитие в последните години, тенденцията е трайна. В същото време общежитието е в лошо финансово състояние“, каза секретарят на община Смолян Момчил Николов.

През 2008 г. 360 деца са били на общежитие в Смолян, с всяка следваща година намаляват, за да стигнат миналата година до 90, сочат данните на общината. С по-ниската такса се цели да се привлекат повече деца и да се стабилизира финансово общежитието така че да има средства и за ремонти, но се очаква учениците основно да са от община Смолян.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.