Задържаха отново Ярослав Димитров, който вбеси Борисов

Софийска районна прокуратура задържа до 72 часа Ярослав Димитров като съучастник по обвинение за вещно укривателство. Това става малко след като Софийският градски съд пусна от ареста Димитров и го остави без мярка за неотклонение, съобщиха от прокуратурата.

Димитров е обвинен за това, че на 27 и 28 май 2014 г., в съучастие с Божил Гюров, е укрил чужди движими вещи – два мотоциклета марка „Ямаха” и един мотоциклет марка „Хонда”.

При разкриване на престъплението Димитров е бил задържан по друго дело и затова не му е взета мярка за неотклонение. Наблюдаващият прокурор е наложил на Димитров забрана за напускане на страната. На 29 август 2015 г. СРП ще внесе искане в Районен съд – София за постоянното задържане под стража на Ярослав Димитров и по настоящето наказателно производство.

Твърдеше се, че Ярослав Димитров е заснет да "задига" БМВ и Ауди в подземен паркинг в кв. "Манастирски ливади" и дори бе обект на обсъждане по време на правителственото заседание. Миналата седмица Софийският районен съд (СРС) го остави в ареста. Стана ясно, че той има до момента 3 висящи досъдебни производства и една условна присъда от 2 години за източване на кредитна карта. Днес се оказа, че видеозаписите не могат да уличат категорично обвинения Ярослав Димитров. Така не може да се докаже категорично, че мъжът, обвинен като автокрадец Ярослав и този от записа са един и същ човек. СГС днес посочи двете експертизи за тези записи и се мотивира с това, че в тях липсва категоричност и така не може да се използват като достатъчна доказателствена основа, че именно Ярослав е автор на престъплението. Разпитани са и петима свидетели - полицейски служители. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право