Въоръжен с мачете прибра 600 лева от семейство

Шофьор, въоръжен с мачете, взе насила 600 лева от семейство след спор за счупено автомобилно огледало. Екшънът се разиграл посред бял ден на 23 август на магистрала „Хемус“, близо до столицата.

Полицаите от ОДМВР-София били вдигнати на крак, след като съпрузи се оплакали, че докато пътували по аутобана, били застигнати от автомобил, който ги засякъл и принудил да спрат. Разяреният шофьор викнал, че семейството трябва веднага да му плати, защото изхвръкнал от колата им камък счупил странично огледало на неговия автомобил. Шокираното семейство извадило всичките си налични пари - 600 лева, и ги дало на агресивния шофьор. Пред полицаи жертвите обяснили, че нападателят ги заплашвал и бил въоръжен с мачете.

След сигнала криминалисти от областната дирекция започнали издирването на шофьора. Въпреки че ограбените не запомнили добре номера на автомобила на апаша, полицаите успели да влязат в дирите му. Оказало се, че това е 24-годишен софиянец, който досега не е бил известен на МВР. Той веднага бил обявен за общодържавно издирване. На 25 август бил открит и арестуван. На следващия ден му било повдигнато обвинение по чл. 198 от Наказателния кодекс - за грабеж. С прокурорско постановление той бил пуснат от ареста под парична гаранция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право