Глобиха баба от от село Лъвино с 1000 лева, гласувала 2 пъти на парламентарните избори

83-годишна баба от разградското село Лъвино бе глобена с 1000 лева заради това, че е гласувала два пъти на последните парламентарни избори.

Решението е на Районен съд-Исперих. Според него на 5 октомври миналата година Сийка Станева първо пуснала бюлетина в село Вазово, а после и в родното си Лъвино, съобщи "Дарик".

За подобно нарушение на Наказателния кодекс законодателят предвижда пробация и глоба от 500 до 2000 лв. Магистратите в Исперих, обаче освободили възрастната жена от наказателна отговорност и й наложили административно наказание - глоба от 1000 лв.

Освен това трябва да плати на МВР и 235,40 лв. за разходите на досъдебното производство и за изготвяне на психиатрична и почеркова експертизи. Съдебното решение не е окончателно, подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Разград

При запитване на Дарик кметът на Лъвино Ибрахим Якуб предположи, че е станало объркване между постоянния и настоящия адрес. Първоначално той не се сети коя е жената, но след това си припомни, че в селото има жена на тази възраст, известна с турското си име Сидика. Тя била вдовица, живеела сама, децата и внуците били по други населени места.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони