ФИФА нареди да отнемат 3 точки на ЦСКА

ЦСКА може да бъде наказан с отнемане на 3 точки и във „В” група, и то още в началото на следващата седмица. ФИФА нареди изпълняване на санкцията с известие до БФС, а причината е неизплатени докрай задължения към агента Хоакин Уриарте по договора за Иван Боладо. Нападателят игра само 37 минути в един мач през 2012-а и бе изгонен след тежка травма.

Засега клубът е получил няколко дни, в които да изчисти дълга, от който остават 40 000 евро. Другият вариант е да се стигне до споразумение за разсрочване, което ФИФА да признае.

Още 4 загубени дела „цъкат като бомби” и плашат ЦСКА с отнемане на точки, и то в следващите 2 месеца. Всички те, както вече е традиционно за подводните камъни в закъсалия финансово клуб, са от времето на управлението на „Титан”.

Същевременно отборът на ЦСКА премина трудно поредното препятствие в турнира за Купата на България - 1:0 срещу „Септември” с гол в петата минута на добавеното време.
„Така се получава, когато не подходим сериозно в някоя среща”, коментира треньорът Христо Янев.

Драмата изведе армейците на 2 стъпала от основната схема на надпреварата. Първото е среща с ФК „Сарая”, чиято последна отборна снимка веднага стана хит в социалните мрежи. Поне до мача на 2 септември това пазарджишко село се очертава да е най-популярното в България!

Ако преодолее този съперник, ЦСКА ще играе срещу „Ботев” (Ихтиман), когото среща и в неделя за първенство на „В” група. След този мач грандът с 31 титли най-сетне би стигнал до първия кръг на турнира за Купата, където вече го чакат изпитания срещу професионални съперници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт