Антоний Гълъбов: Предизборната кампания ще бъде пасивна, изборите няма да доведат до ремонт на кабинета

Предизборната кампания ще бъде пасивна. Политическите партии нямат общ дебат за състоянието на местната власт в страната. Това каза за „Фокус” политологът доц. Антоний Гълъбов.

По думите му изборът на общински съветници остава в сянка. „Политическите партии остават пасивни. Работи се на местно равнище, но няма общи призиви и дебат за състоянието на местната власт и това, което предстои през следващите години. Стратегиите на отделните политически партии ще започнат да прогнозират ясни очертания“, каза Гълъбов.

Той посочи, че „има широко съгласие, че на предстоящите избори не се очаква по-голяма избирателна активност. Ако референдумът беше утвърден в пълния си обем, избирателната активност би могла да се повиши, но на този етап се очаква нормална избирателна активност“, каза още Гълъбов. Той допълни, че на предстоящите избори се очакват административни проблеми. По думите му, предизборната кампания е оскъпена от усложнената процедура с предизборния кодекс, в т.ч. отпечатването на бюлетините ще бъде по-скъпо. Според него резултатите от изборите няма да доведат до ремонт на кабинета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини