Осъдиха осем фенове на "Берое"

Осем старозагорци от в събота вече са осъдени за футболно хулиганство.

Състав на старозагорският районен съд постанови четирима от привържениците на "зелените" да бъдат задържани 15 денонощия в териториалните структури на МВР и получиха забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една година и шест месеца. Трима от участниите в битката с "канарчетата" се оказаха непълнолетни, затова получиха по-смекчени присъди и ще прекарат от една до пет вечери в ареста, плюс забраната за посещения на мачове за една година.

Един от задържаните беройски фенове се отърва само с глоба от 500 лв. и едногодишна забрана да стъпва на стадиона, защото според съда е проявил самокритичност към действията си.

Предстои в съда да бъдат внесени и обвинения срещу пловдивските фенове, участвали в сбиването.

В събота три часа преди мача "Берое" -"Ботев" бяха задъражани общо 17 ултраси на двата отбора, след като се сбиха на кръстовището на ул. "Августа Траяна" и ул. "Г.С.Раковски" в Стара Загора. 16-годишно момче от Асеновград дори бе прието в болница след като бе ударено с метална релса в корема.

Според съда нарушителите са действали с пряк умисъл и са съзнавали обществено опасния характер на деянието, предвиждали са обществено опасните последици, но са преследвали целта да участват в сбиването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини