Русенец наряза предпазна ограда на жп линия

Заловен е 30-годишен мъж след нарязана ограда край жп линия в района на централна гара Русе, съобщиха от полицията. Издиреният А.Й. е предал доброволно 5 метални решетки и ножица за метал. Щетите се изчисляват. Случаят се разследва от започналото досъдебно производство по чл. 216 от Наказателния кодекс /НК/.

За липсващите метални пана в участъка на кръстовището по бул. "Цар Освободител" и "Родина" алармирали служители от зоналното жандармерийско управление в Горна Оряховица.

Оградата край жп линията ни пречи да минаваме и стигаме по-бързо до центъра на града, уточниха от инициативния комитет в кв. "Родина". В подписка до общината 276 души настояват да се отвори пътят по ул. "Стара планина" към бул. "Цар Освободител" или да се осигури алтернативен път.

"Металните пана са поставени от НК "Железопътна инфраструктура", за да се обезопаси трасето", уточниха от общинската управа. Целта е да се предотвратят нещастни случаи с минувачи, които пресичат жп линията и загиват от преминаващи влакове. Общината остава да проектира подходящ вариант за достъп.

Отсечката от т.нар. пробив "Кауфланд" е част от проекта за интегриран градски транспорт, който се финансира с над 29 млн.лв. по ОП "Регионално развитие" и от общинския бюджет. Новите улици, кръстовища и спирки ще подобрят обществения транспорт и инфраструктурата в кв. "Родина" и "Чародейка", като ги свърже с центъра на града. Строи се и подлез до кръговото кръстовище на бул. "Цар Освободител".

Предвиждат се 14 км обособени велоалеи за пешеходци. С проекта ще се въведат електронна система за таксуване на пътниците, управление на обществения транспорт и електронни информационни табла.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони