Задържаха 16-годишен крадец със 7 присъди

Задържан е 1

Невръстният апаш за шест дни успя да задигне 5 автомобила, да нахлуе в дома на 80-годишната Елена Тодорова в свищовското село Алеково, да я заплаши с нож и да и обере къщата. Тарашил е и други имоти.

Емил Рашев вършил безчинствата заедно с двама свои авери, които нахлували в домовете на беззащитни и самотни старци, разпъвали трапези с продуктите, които намирали в хладилниците и мазите им и след това задигали имущество.

Съучастниците на изпечения крадец бяха заловени на третия ден след напускането на сиропиталището. Емил Рашев обаче успя да се изплъзне на блюстителите на реда и бе обявен за общодържавно издирване. Криминалистите от Велико Търново разпространиха снимка на опасния младеж, който се укрива цяла седмица.

Едва в нощта срещу петък свищовски полицаи са задържали издирвания непълнолетен злостроник. Емил Рашев бил засечен малко след полунощ на главен път за Свищов.Преминаващ гражданин подал сигнал, че е забелязал лице, което е виждал на снимка по медиите. Незабавно била организирана трета поредна специализирана операция за задържането на ученика рецидивист.

Така Емил Рашев се озовал в ареста за 24 часа, а в петък прокуратурата му е удължила мярката на 72 часа. От държавното обвинение ще искат съдът да постанови младежът да остане за постоянно в килията.

Емил Рашев е с дълго криминално досие. Само за една година, той има общо 7 присъди. "Първата му присъда е от лятото на 2014 г за кражба и е постановена от Районния съд във Велико Търново. Следват присъди за противозаконни отнемания на автомобили на съдилищата в старата столица, Павликени, Дряново. След това момчето е съдено от магистрати в Павликени за посегателство над чуждо имущество и за палеж от Районния съд в Попово", изброяват от Областната дирекция на МВР в болярския град.

Последното отредено на Емил Рашев наказание е от 4 юли тази година. С решение на Районният съд в Свищов му определена пробация за срок от една година за извършена кражба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони