6 септември е срокът за записване в ЧСОУ „Юрий Гагарин“ в СОК „Камчия“

Училището на бъдещето посреща новата учебна година с увлекателни езикови занимания, интересни извънкласни форми, много спорт и уникална база

На 6 септември приключва кампанията по прием на деца от І до XІІ клас за учебната 2015/2016 в Средното общообразователно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“, до Варна. За удобство на родителите, администрацията на училището ще приема документи и през почивните дни.

През изминалата година ЧСОУ «Юрий Гагарин» се подреди в ТОП 3 на Варненските училища. Възпитаниците му показаха отлични резултати на Националното външно оценяване след ІV, VII клас и VIII клас. Децата спечелиха много награди и призове в национални и градски състезания, олимпиади и конкурси.

Постиженията на учениците са отлична оценка за работата на висококвалифицираните преподаватели, които прилагат образователните стандарти на световно ниво. Индивидуалният подход към всяко дете е водещ - съобразно неговите образователни необходимости и творчески заложби.

Именно за разкриването на творческия потенциал и знания на всяко дете, през новата учебна година екипът на „Юрий Гагарин“ е разработил нови, още по-интересни форми и занимания, свързани с практическото усвояването на руския и английския език, които ще мотивират децата да учат с удоволствие.

Обогатени са и извънкласните форми, които се провеждат в реална среда:

- Клубовете „Космонавтика“ и „Авиомоделизъм“ се провеждат в Авиокосмическия център с Планетариум и площадката за астрономически наблюдения, с тренировки в интерактивния модел на спускаемия апарат „СОЮЗ - ТМА”, а увлекатeлните занятия се водят от един от тримата българи, преминали пълния курс за подготовка на космонавти.

- Клуб „Журналистика“ – в пресцентъра, звукозаписното студио, учебното радио и тв студио, а така също и в Славянския културен център.

- Изкуствата – в специализираните кабинети, в музикалните, танцови, балетни и хореографски зали.

- Клуб „Млад природолюбител“ – в учебната лаборатория, оборудвана с микроскопи и компютри.

А от тази година се създават и клубове по Фотография и Риторика.

Базата, в която се намира училището, е без сравнение в Европа – модерната сграда е сред уникална, чиста природа, съчетаваща парк, море, гора и река. Кабинетите са оборудвани с интерактивни дъски, система „Шепот“, мултимедийни устройства, дидактични пособия и др. На разположение са лаборатории, лекционни и изложбени зали, библиотека и медиатека, басейн, физкултурен салон и спортни игрища. Условията за здраве и спорт са идеални.

Обучението е целодневно, като е осигурено трикратно хранене, транспорт, охрана и медицинско обслужване. Предлага се и настаняване пълен пансион.
ЧСОУ „Юрий Гагарин“ е лицензирано от българското Министерство на образованието и науката. Училището вече е пункт за полагане на матура (ЭГЕ) и по руските образователни стандарти.

За контакти и записване:

Галина Петрова, директор: 0892 241 159,

Дежурен телефон: 0895 546 569

e-mail:[email protected]

www.sok-kamchia.com

www.facebook.com/gagarin.kamchia

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование