Бунт в ГЕРБ и в Бойчиновци

След Лом и Брусарци и северозападната община Бойчиновци се разтресе от предизборни скандали. Местният лидер на партията Славей Костадинов и четирима негови помощници подадоха оставки в знак на несъгласие с издигнатата от централното ръководство кандидатура за кмет.

Във вторник шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че за градоначалник на Бойчиновци е избран сегашният кмет Светлин Сретениев. Бившият учител през 2011 г. спечели изборите като кандидат на РЗС на Яне Янев срещу лидера на ГЕРБ Костадинов. В писмо до Изпълнителната комисия на партията си активистите на ГЕРБ в Бойчиновци твърдят, че сегашният градоначалник е работил срещу партията им, уволнил е през мандата си всички членове на ГЕРБ в местната администрация и дори не се явил на общинското събрание за номинации. "Нямаме моралното право да работим за такава личност и да предадем хората от общината!", заявяват бившите общински лидери.

Пренебрегват се хора с опит, верни и работили за ГЕРБ, срещу парашутисти. Някой се опитва нарочно да разбие партията, смятат недоволните от кметските номинации.

Местните лидери се опасяват, че без тяхното мнение и на тъмно се пишат и листите с кандидати за общински съветници. Според активисти на ГЕРБ роля в реденето на листите има бившата шефка на правната комисия в парламента Искра Фидосова. Тя напусна предишния парламент и партията след скандала с тефтерчето на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

Част от организациите вече са подредили листите си за съветници и ако те бъдат подменени със задкулисно наредените кандидати, смятат да преминат към други партии. Други се надяват чрез преференцията да развалят играта на кукловодите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини