Банско събра 900 000 лева от туристически данък

Бургас се готви да посрещне стотици важни гости за домакинството на Европейския морски ден

Цял римски град откриха археолози по бъдещето трасе на АМ “Струма“ край Благоевград

КАТ провери 1100 автобуса и откри 200 нарушения

Почина младият мъж, който се простреля в главата в подземен паркинг в Бургас

Нови 13 тома доказателства срещу кметицата Иванчева за подкупа

Парламентът избра четирима нови членове на КЕВР

Метеоролозите от БАН: Без оперативна работа не може да има никаква научна работа

Калоян Паргов: Ще се борим за победа на следващите местни избори

Очила подпалиха и унищожиха „Голф”

Продължава издирването на 64-годишния мъж от село Габаре

Горанов: 13 български общини са с финансови затруднения 21 са отпаднали от "черния списък" на МФ

Длъжни сме да осветим какво се случва в Община Болярово – един „Боляровогейт“, заяви депутатът Александър Иванов

Столичният общински съвет избра Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет на “Младост”

Григор Димитров: Искам еднакви топки за всички турнири

Бунт в ГЕРБ и в Бойчиновци

След Лом и Брусарци и северозападната община Бойчиновци се разтресе от предизборни скандали. Местният лидер на партията Славей Костадинов и четирима негови помощници подадоха оставки в знак на несъгласие с издигнатата от централното ръководство кандидатура за кмет.

Във вторник шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че за градоначалник на Бойчиновци е избран сегашният кмет Светлин Сретениев. Бившият учител през 2011 г. спечели изборите като кандидат на РЗС на Яне Янев срещу лидера на ГЕРБ Костадинов. В писмо до Изпълнителната комисия на партията си активистите на ГЕРБ в Бойчиновци твърдят, че сегашният градоначалник е работил срещу партията им, уволнил е през мандата си всички членове на ГЕРБ в местната администрация и дори не се явил на общинското събрание за номинации. “Нямаме моралното право да работим за такава личност и да предадем хората от общината!”, заявяват бившите общински лидери.

Пренебрегват се хора с опит, верни и работили за ГЕРБ, срещу парашутисти. Някой се опитва нарочно да разбие партията, смятат недоволните от кметските номинации.

Местните лидери се опасяват, че без тяхното мнение и на тъмно се пишат и листите с кандидати за общински съветници. Според активисти на ГЕРБ роля в реденето на листите има бившата шефка на правната комисия в парламента Искра Фидосова. Тя напусна предишния парламент и партията след скандала с тефтерчето на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

Част от организациите вече са подредили листите си за съветници и ако те бъдат подменени със задкулисно наредените кандидати, смятат да преминат към други партии. Други се надяват чрез преференцията да развалят играта на кукловодите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.