Бъчварова инспектира полицаите пред изборите

Изненадващи посещения в Областните дирекции на МВР в Северозападна България направи в петък вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Силовата шефка обсъди с шефовете на полицията във Враца, Монтана и Видин подготовката за изборите и противодействието на нелегалния трафик на емигранти през западната ни граница.

"Това е нормално работно посещение!", заяви пред журналисти в Монтана министър Бъчварова."Изборите са приоритет на МВР и скоро ще бъде създаден щаб в министерсвото, който ще работи само за вота през октомври", подчерта МВР шефката. Според нея опитът досега показва, че в Областната дирекция на МВР в Монтана се отработват най-много сигнали за купуване на гласове. В разговорите с назначеното наскоро ново ръководство на полицията в Монтана е обсъждан и проблема с емигрантската вълна. Полицаите от региона работят пък оперативно по канал за извеждане на бежанци в Сърбия, заяви още вътрешната министърка. В края на миналата седмица жители на Монтана откриха пратка с бежанци зарязана от трафиканти пред градската черква.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини