Трус от 6,8 по Рихтер удари Папуа-Нова Гвинея

Спасителите от Банско прибраха закъсали девойка и семейство

Турската армия установи контрол над всички селища в района Африн

Майка на 6 деца скубе и бие учителка Поморийският съд разпореди глоба за инцидент в училище

Бинали Йълдъръм: Никой не може да определя бъдещето на Близкия Изток без Турция

Комисар Явор Колев: Увеличава се педофилията в интернет

Стамен Белчев: Каранга пречи на конкурентите Труд

Посланикът на Турция дари апаратура за лечение на деца

Вековна икона на Богородица пристигна от Украйна във Варна

Д-р Джафер с отличие “Здравен политик”

Отстраняват 13 граничари заради издънката на Аерогара София На тяхно място идват служители от Варна и Бургас, каза вътрешният министър Радев

Цветан Цветанов: Да се подготвим за фалшивите новини и спекулации от нашите опоненти Руски дипломати ще се гонят само при заплаха за националната сигурност, каза в Поморие зам.-председателят на ГЕРБ

С кого пие всеки втори в България?

Художник от Търново дари Цветан Цветанов със своя картина

ГДБОП закопча разпространител на филми с насилие над непълнолетни

Над 300 000 лв. е изразходвала армията в борбата с пожарите

За борба с пожарите в различни райони през лятото само за времето от 23 юли до 7 август Военновъздушните сили и Сухопътните войски са изразходвали 311 984 лв. Това сочат данните на военното министерство, но сумата ще се увеличи, защото към тях ще се добавят и пожарите край Драгоман и Брезник, в които армията също помагаше с техника и хора, пише БГНЕС.

Една от трите мисии на армията е да помага на хората в мирно време. Затова и ВВС включиха в гасенето на пожари хеликоптери МИ 17, сухопътни помагаха предимно с военнослужещи и техника. За борба с огнената стихия в Рила, например, която беше сред най-големите това лято, екипажите от ВВС участвали с два вертолета в продължение на четири дни, за което време прелетели 54 часа и 14 минути. Заради трудния терен тази година именно пожарът в Рила беше най-голямото предизвикателство за пилотите на вертолета.

От 6 хеликоптера МИ 17 могат да се използват две машини, останалите имат нужда от ремонт и нови резервни части, средства за които все още не е съобщено да се отпускат. В Крумово военните не крият, че нужда от пари за поддръжка на вертолетите.

За пилотите от Авиобаза Крумово гасенето на пожари е рутина. В армията общо 95 формирования поддържат постоянна готовност и провеждаха операции за оказване на помощ на населението.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.