Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев за убийството в „Люлин“: Не се работи само по една версия

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разград закрива местна детска градина в средата на учебната година

Евростат: България е на четвърто място в ЕС по брой убийства

Австралийският вицепремиер подава оставка в понеделник

По време на нападението в гимназията във Флорида е имало въоръжен помощник-шериф

Сблъсъци между италиански антифашисти и полиция в Торино

Над 400 мирни граждани са убити край Дамаск през последните пет дни

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Експерт: Няма как да се отслабне, ако пиете бира

Изпиването на една бира е равно на поглъщането на минимум 100 гр. хляб. За сравнение, филия от насъщния е с тегло между 20 и 30 грама. Съпоставката направи в интервю за “Дарик” един от най-добрите нефролози в България доц. Румяна Кръстева.

Специалистът, който е част от Клиниката по нефрология в Александровската болница, подчерта, че тези, които искат да отслабнат, трябва да знаят, че това няма как да се случи ако не ядат, но консумират пиво.

Нефрологът добави, че количеството течности, които трябва да поглъщаме дневно, са равни на 30 мл на килограм тегло. Това означава, че на 60-килограмов човек дневно са нужни по около 1,8 л. течности. В заключение медикът изтъкна, че пациентите в България не търсят лекар, и подчерта, че по интернет диагноза не може да се постави.

„Количеството течности е 30 мл на килограм тегло. По отношение на това какви течности – каквито е приятно. Минералните води трябва да се сменят, не може да бъде едно и също. Не е необходимо цял живот да се приема минерална вода, може да се използва чешмяна вода, да се използват филтри и това е съвсем достатъчно. Както водата, така и бирата, която е течност, ще има ефект да увеличи образуването на урината. Но да не забравяме, че в почти всички бири има високо съдържание на спирт като консервант. Ако се изпият 500 мл бира е едно, ако се изпият 4 литра – е друго. Голямото количество бира води след себе си голямо отделяне на урина, а и на микроелементи. И оттам могат да се понижат микроелементите, особено при хора над 70-годишна възраст. Приемането на голямо количество бира при млади жени и мъже, които са свикнали да пият по-често, може да доведе до поява на масивни отоци. Не трябва да забравяме, че бирата има въглехидрати, така че един пълен човек, който има нарушения в обмяната на въглехидратите, трябва да си направи сметката, че с една бира е изял минимум 100 грама хляб. Да не смята, че ако пие само бира, а не яде, това ще му е достатъчно да отслабва”, каза още специалистът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете