Цветанов: Развитието на Варна и на България е свързано със стабилна, силна и обединена Европа

Развитието на Варна и на България е свързано със стабилна, силна и обединена Европа. Това заяви във Варна Цветан Цветанов, зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията по време официалното откриване на европейски информационен център на евродепутата от ГЕРБ и ЕНГ Емил Радев, предаде репортер на Радио-„Фокус”-Варна.

Цветанов допълни, че развитието на страната ни е свързано и със стабилно правителство в лицето на министър-председателя Бойко Борисов, както и с силна местна власт и с кметове като Иван Портних, които се възползват от европейската солидарност чрез политики в полза на обществото. „Това е поредното доказателство, че ГЕРБ е най-силната политическа формация и стабилна системна партия в България”, допълни Цветанов.Според него това е нормалната политика на всички евродепутати от ГЕРБ/EНП, които са открили много офиси в различни региони на страната.

„В понеделник в Сливен заедно с Мария Габриел предстои отриване на нов офис, а подобно откриване ще се състои и в Хасково с евродепутата Ева Паунова. По думите му, именно това е нормалната връзка между Европейския парламент, Европейската комисия, местната власт и жителите на съответните населени места. Сред гостите на събитието бе и Антонио Таяни заместник-председател на Европейския парламент и бивш еврокомисар. Цветан Цветанов се обърна към него, който преди това изрази възхищението от развитието на Варна, че партия ГЕРБ е участвала 9 години в 9 национални избора и винаги е била номер 1.

Пред заместник-председателя на Европейския парламент и пред останалите гости, сред които народни представители и евродепутати, общински съветници и граждани, Цветанов пое ангажимента следващият кмет на Варна да бъде Иван Портних. „И ще продължим това, което сме започнали, за да може жителите и гостите на Варна да се гордеят с това, което сме постигнали заедно”. Цветанов благодари за присъствието на Антонио Таяни и посочи, че това ще бъде оценено високо. Той подари икона на Св. Георги на евродепутата Емил Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини