Лекуват Божинов с пиявици

Лечение с медицински пиявици се прилага за първи път в националния футболен тим. От 2 дни в ролята на ВИП пациент е Валери Божинов. Лекарят на отбора д-р Валери Великов прави и невъзможното да отстрани отока. Методът е известен като хирудотерапия и става популярен още в Древния Египет след процедури на царица Клеопатра. Няма данни дали го е изпробвала и Николета Лозанова, но нейната бивша половинка се чувства отлично след 2 сеанса и вече дори „напира“ да играе. Медицинските пиявици се отглеждат в стерилна среда. Тежат от 1 до 5 грама и изсмукват 6 пъти по-голямо количество кръв от теглото си.

Междувременно вицепрезидентът на „Партизан“ Милолад Вучелич се изказа критично за Валери. „Видяхте как изглеждаше глезенът му, травмата е сериозна - рече той пред сръбския сайт „Хотсторт“. - Независимо от това Божинов засега не оправдава очакванията.“

Притеснения за мача с Норвегия на 3 септември се появиха и за Николай Бодуров. Бранителят на „Фулъм“ пропусна гостуването на „Родъръм“ с оток на коляното. И сега му предстоят прегледи в столична клиника.

Според най-големия норвежки вестник „Дагбладет“ за първи път „викингите“ ще дадат титулярно място на Мартин Йодегоор. 17-годишното чудо на „Реал“ тренира с първия тим в Мадрид, но не е записал и минута. Йодегоор дебютира за националния си тим именно срещу България при успеха на домакините с 2:1 в Осло преди 11 месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ