Съдът върна Яро зад решетките. Укрил три крадени мотоциклета (обзор)

Ярослав Димитров-Яро, от който премиерът се възмути, че докато е под домашен арест краде коли, остава зад решетките. Вчера Софийският районен съд прецени, че има доказателства, че е укрил три крадени мотоциклета.

Решението дойде два дни, след като Яро бе пуснат Софийския градски съд по обвинението за кражба на „Ауди“ и БМВ от столичния кв. „Манастирски ливади“ на 14 август. Съдиите тогава решиха, че записът от охранителната камера, заснела крадците е с лоша резолюция. Яро обаче не напусна килията, защото веднага след това му бе наложен арест за скритите мотоциклети.

Случаят бил от 28 май м.г. Тогава тримата собственици видели, че возилата им са изчезнали от подземния гараж на бл. 60Б в „Манастирски ливади“. С дистанционно единият от тях пуснал алармата на мотоциклета си и тя се задействала. Звукът идвал от затворена гаражна клетка на паркинга. Оказало се, че тя е дадена под наем на мъж, представял се като Николай Николов. Според прокуратурата това бил съучастникът на Яро - Божил Гюров. Когато полицаите отворили клетката, открили мотоциклетите. На мястото имало и пратки от „Спиди“ и „Еконт“, които били откраднати преди време заедно с „Ауди“. Разследващите установили и, че вратата на гаража била свързана с устройство, което при отварянето й изпращало сигнал до мобилен телефон, който ползвал Яро. Устройство било купено онлайн чрез имейл, който бил ползван и за купуването на самолетни билети на името на Яро. Билетите били открити в дома му в село Герман.

Зад гърба си Яро има три присъди и 4 висящи дела.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право