Примерът на "Славия" и на Иван Колев

Често подценяваният от десетилетие отбор на „Славия“ е сред най-приятните изненади в „А“ група. Не толкова за резултатите - по 3 победи и равни мача, една загуба и 2 допуснати гола в 7 мача. А по-скоро заради игровото си поведение.

На „Овча купел“ се завърна позабравеният отборен дух. Така с добрата физическа подготовка и строгите тактически изисквания на треньора Иван Колев „белите“ задават модел на поведение на професионален футболен клуб у нас със средни възможности. Формулата на „Славия“ сега е: намален бюджет, раздяла със звезди, налагане на таланти от школата и привличане на всеотдайни и перспективни играчи от знаещ и можещ треньор.

Срещу многомилионната селекция с 13 национали на „Лудогорец“ (1:1 в Разград в VІІ кръг) Иван Колев тръгна при 0:1 да обръща мача, пускайки 19-годишните Янис Карабельов и Емил Стоев. Титуляр бе връстникът им Владимир Семерджиев. Играха още две „бели“ чеда - вратарят Марио Кирев (дебют като капитан) и Емил Мартинов.

Славистите за втори пореден път не загубиха в Разград. По-рано не отстъпиха пред „Литекс“ и „Берое“. В челото на класирането са. И резонно се настройват за четвърта поредна победа срещу „Левски“ в следващия кръг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ