Махат изкскването за максимален размер на багажа в столичния градски транспорт

Три турски ТИР-а се удариха на магистрала „Хемус“

Георги Гьоков: Действията на проф. Плочев доказват, че здравеопазването е недофинансирано

Камелия Нейкова: Надявам се на изборите за евродепутати да гласуваме електронно

Весела Лечева разработи стратегия за реформа в спорта Депутатът от БСП предлага 90 нови параграфа в Закона за физическото възпитание и спорта

Илън Мъск се изфука с тостер “Междузвездни войни”

Меркел и Ердоган ще се срещнат след формирането на новия германски кабинет

Деница Сачева: 40% от учителите ще излязат в пенсия до 8 години

Полицаи четат лекции на пенсионери в Берковица

Индия планира полет до Луната през април

Десетки кандидат-студенти посетиха ВТУ в Деня на отворените врати

Димитър Главчев: Не бягаме от темата за Истанбулската конвенция

Дъщеря закла болната си майка си и опита да се самоубие в Лом

Незагасена цигара подпали къща за гости в Еленския Балкан Разследват палеж на автомобил в Павликенско

Загинали са всички на борда на катастрофиралия ирански самолет

Расте броят на пчелните семейства

20% от продукцията на мед у нас се пада на биологичното производство, съобщи земеделският министър Десислава Танева по време на конференция за пчеларския сектор в Несебър. Тя добави, че този бранш има най-голяма тежест в биопроизводството у нас, което дава шанс на пчеларите за добри доходи, тъй като нараства търсенето на екологично чисти продукти.

У нас има 6800 пчелари, а от 2007 г. досега броят на пчелните семейства, отглеждани в едно стопанство, се е увеличил близо два пъти.

“Това е една тенденция, провокирана от интереса към производството на пчелен мед, подкрепен и от различните мерки по Националната програма, както и по Програмата за развитие на селските райони”, коментира Танева.

Подпомагане

Танева припомни, че в Програмата за развитие на селските райони през новия програмен период от 2014 г. до 2020 г. ще бъде предвидена мярка за фермери, които отглеждат медоносни култури и ги предоставят за пашуване на пчелни семейства.
През последните четири години производството и продажбите на пчелен мед у нас непрекъснато нарастват, посочи още земеделският министър. Въпреки това Танева посъветва пчеларите да създадат единна браншова организация, за да бъдат защитени по-добре интересите на сектора. Според земеделския министър така пчеларите ще могат да си осигурят по-голямо пазарно присъствие, а и ще имат по-голямо влияние пред изпълнителната и законодателната власт. Другото предимство е, че така ще се представят интересите на целия бранш, а не само на производителите от отделни региони.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.