Тапи по граничните пунктове

Километрични опашки се извиха вчера на редица гранични пунктове между България и Гърция, Турция, Сърбия и Македония, съобщиха от Гранична полиция. В ранните следобедни часове на пункта Маказа се образува 3-километрова колона от коли на излизане от България. На влизане в страната също се изви опашка от около 300 метра. Според граничарите тапата се е получила заради засилен трафик, който е надхвърлил капацитета на пункта.

На Кулата също имаше задръствания. На излизане от страната колоната достигна около половин километър, а от гръцка страна - около километър. От Гранична полиция посъветваха шофьорите да се пренасочат към пунктовете Капитан Петко войвода, Ивайловград, Златоград и Илинден.

По границата с Турция ситуацията е подобна. Турските граждани, тръгнали след летните си отпуски обратно за европейските държави, в които работят, чакаха часове наред на Капитан Андреево, където се получи 3-километрова опашка. Според турските власти вината е у българските митници, защото през почивните дни персоналът е по-малък. На Лесово колоната достигна около 2 км.

На Калотина опашката от чакащи автомобили да преминат в Сърбия достигна 2 км. На Станке Лисичково трафикът също беше интензивен.


Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес