Георги Гергов: Хвърлям се с нагласата да бием

- Г-н Гергов, с каква нагласа се хвърляте в битката за кмет на Пловдив?

- С нагласата да бием!

- Как смятате да го постигнете?

- С позитивна и откровена кампания и с надеждата, че ще успеем да обединим всичко ляво, всички здравомислещи и тези, които искат градът ни да се променя.

- Трудно ли взехте това решение?

- Да, защото поемам голям риск. Аз не играя за борбите, а за да спечеля! Но аз съм човек, който трудното го прави днеска, а невъзможното утре! Пловдив няма нужда от кампании за оплюване, за обругаване и за сочене с пръст. Пловдив има нужда от генерална и цялостна промяна на ръководството, което е амортизирано през тези 25 години от дясно управление. Градът ни има нужда от нещо наистина ново и нестандартно като мен!

- Как оценявате шансовете си?

- Трудно ми е да гадая! Разбира се, че Иван Тотев е основният конкурент и ние няма да подценяваме нещата. Ако той е 90%, аз съм 10%. Но това нищо не значи. В момента тръгвам от кота 0, докато Тотев има зад гърба си 15 000 души служители, от които поне 1000 семейства са му в кърпа вързани, защото са на общинска ясла.

- Как ще привлечете колебаещите се пловдивчани?

- Ще направя много срещи и ще бъда откровен, защото не искам да ставам за кепазе на 60 години! Хората не ме познават. Аз съм само оплюваният, и то за това, че "Гергов взе панаира" и че "Гергов е свинар!". Не се обиждам от тази квалификация, защото за мен това е човек, който си вади хляба с труд. Макар че истината е, че никога не съм бил свинар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини