Треньорът на Лудогорец Едуард Ераносян строи имение на 7 декара в Марково

Старши-треньорът на Лудогорец Едуард Ераносян ще строи голямо имение на площ около 7 декара в подножието на връх Калоян над източния край на вилната зона в пловдивското село Марково, съобщи "Марица''.

Камиони и багери постоянно кръстосват до мястото и извършват строителни работи по пътя и огромната каменна ограда. На подхода към имението има сложена бариера и знак "забранено". Съседи се радват на подобрените пътни условия, ала се оплакват от шума и от свличането на камъни. Притесняват се дали имотът е придобит законно и дали няма да бъде изсечена част от гората. Носят се и слухове, че легендата на пловдивското Локо смятал да прави зоокът.

"Още когато започнаха строежите, имахме сигнали от съседи. Имотът е частен, не е общински, прехвърлянето е станало между частни лица, така че ние няма как да вземем отношение - заяви кметът на Марково Веселин Кузмов. - Освен това този човек доста подобри пътя до цялата вилна зона, направи и отводни канали. Дори иска да купи 30 пилона за улично осветление".

Ако теренът е частен, не можем да се месим. При постъпила официална жалба можем да изискаме документи и разрешителни от лицето, но за момента такава няма, уточниха от община"Родопи".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица