Още една американка се присъедини към "Дунав 8806"

Оше една американска баскетболистка се присъедини към шампионките от "Дунав 8806", съобщиха от клуба. Дженифър Брандън /24 г./ е четвъртото ново попълнение в отбора. Тя е висока 188 см и играе на позиция център.

До м.г. Брандън е част от основния състав на "Златните мечки" на Калифорнийския университет. След това е избрана в драфта от "Чикаго Скай". Русенският клубът вече привлече американката Юрика "Ша" Брукс. 28-годишната баскетболистка играе на позиция гард и има солиден стаж в Европа. Последната година тя записва средно по 12.3 точки на мач в полския "МКК Шедълце". "Дунав 8806" подписа договор и със сръбкинята Биляна Степанович, която играе на позиция център. През летните месеци тя е била част от разширения състав на националния отбор на Сърбия.
Синята фланелка ще облече и Вили Крачолова. 19-годишната баскетболистка за последно беше в "Левски"- София. "Дунав 8806" запазва основното си ядро от състезателки през новия сезон. След капитана на отбора Зорница Костова и Радостина Димитрова договорите си преподписаха Цветомира Шаренкапова, Виолина Кочева, Маргарита Илиева, Деляна Коева и Любомира Тодорова.

Шампионките се събират на първата си тренировка за новия сезон на 4 септември в зала "Дунав".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт