Този автобус изгоря като факла - пътниците оцеляха, спасиха дори багажа си

Автобус по редовната линия Русе-Варна пламна след късо съединение в двигателната част, за късмет всички 14 пътници се отърваха невредими. Успяли да слязат, а рейсът "Бова" изгорял пред очите им.

Инцидентът станал към 19,30 часа в събота до разклона за шуменското село Звегор и за това бил подаден сигнал до дежурната част на ОД на МВР-Шумен, съобщават от полицията.

Първи пътниците усетили миризма във вътрешността на автобуса и алармирали шофьора. Той веднага предприел нужните действия, успял да спре на отбивка. Пътниците били изведени. Според полицейското съобщение, те дори успели да вземат багажа си.

Към 19,55 часа на мястото вече била пожарна кола с екпи и пътни полицаи от Шумен. Автобусът обаче, бил неспасяем, бил обхванат от пламъци от всички страни. Огнеборците успели да потушат огъня с 4 тона вода и 50 литра пенообразувател.

Предполага се, че проблем с подгревните свещи е довел до късо съединение в двигателния отсек и при отваряне се е разгорял огъня.

От полицията не съобщават никакви данни за шофьора на автобуса, нито за фирмата превозвач. Ясно е само, че варненска фирма е извършвала превоза на пътниците. След инцидента веднага е изпратен друг рейс, който е превозил хората.

В неделя скелетът на автобуса още стоеше на място. Извършен е оглед. Започнато е досъдебно производство, съобщават от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини