Неймар: Англия не ме интересува

Неймар обърна гръб на многомилионната оферта на „Манчестър Юнайтед“ и каза: „Не ме интересуват английските пари. Искам в „Барселона“!“ От „Олд Трафорд“ се заговори за предложение от 250 милиона евро. Но Неймар иска да продължи договора си с „Барса“, където сега взема по 8,8 милиона евро годишно.
Нападателят изигра първи мач за сезона при 1:0 над „Малага“. Но заедно със съотборниците си изглеждаше повече от вял. Тризъбецът Неймар - Лионел Меси - Луис Суарес, вкарал 121 гола миналия сезон, не успя нито веднъж да пробие съперника. Чак в 73-тата минута белгийският защитник Томас Вермален, пропуснал почти всички мачове миналата година заради контузия, спаси еврошампиона от конфузно реми. При това бившият бранител на „Арсенал“ игра само заради наказанието на Жерар Пике. В четвърти пореден мач „Барселона“ е изключително сив тим. След фамозното 5:4 над „Севиля“ за Суперкупата на Европа последва 0:4 и 1:1 с „Атлетик“ за Суперкупата на Испания и трудна победа в Билбао с 1:0 в първия кръг.

И докато „Барселона“ страда, „Реал“ се събужда. След нулевото равенство срещу „Спортинг“в Хихон другият новак „Бетис“ падна жертва на „Бернабеу“. С по два гола на Гарет Бейл и Хамес Родригес, както и един на Карим Бензема „кралете“ унищожиха съперника с 5:0. Особено атрактивни бяха попаденията на колумбиеца - от фаул и със задна ножица. В дупка е Кристиано Роналдо, който още чака първия си гол за сезона. В Испания не спират да пишат, че отношенията му с Рафа Бенитес са обтегнати.

Лидер преди снощните мачове в Примера стана „Селта“. Бившият тим на Любо Пенев разгроми „Райо Валекано“ с 3:0 у дома и има 6 точки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят