Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Борисов забрани на министрите да участват в предизборната кампания

Премиерът Бойко Борисов е забранил на министрите от кабинета да участват в предизборната кампания за местните избори. Това каза министър-председателят пред участниците в осмия летен университет на Младежката организация на ГЕРБ, която се проведе във Варна.

“Аз и правителството ще присъстваме на представянето на кандидатите и в последния ден. По време на кампанията министрите няма да участват, така че тежестта пада изцяло върху партията”, обясни пред младите гербери премиерът. Той поясни, че този ход цели запазване на политическата стабилност. “Не можем да допуснем разклащането на кабинета, заради предизборни борби”, категоричен бе Борисов.

Той каза още, че в събота се е срещнал с един от лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев, с който са достигнали до споразумение, двете партии да водят толерантна кампания. “Всеки щаб си води предизборната кампания, но по един цивилизован начин, поне мога да гарантирам, че от наша страна това ще се случи. Надявам се на успех на Реформаторския блок, защото по този начин ще докажем, че коалицията ГЕРБ/ РБ е най-добрата формула за управление на България”, допълни Бойко Борисов.

Запитан за евентуални нови мерки срещу бежанската вълна у нас премиерът каза, че каквото и да прави българското правителство, няма как да противодейства на глобалния процес, ако не се спре източника на мигрантския поток. ДТова трябва големите началници в света да седнат и да го решат. Това не е в нашите възможности, ние само понасяме последствията от това. А последствията ще бъдат все по-тежки и по-тежки”, каза Борисов, който призна, че “ние сме доста по-добре от съседите, където бежанската вълна пробива повече”.

Борисов добави, че родните власти са помогнали за залавянето на задържаните в Унгария български трафиканти, които са обвинени за смъртта на над 70 души в изоставен камион на австрийска магистрала. “Ние помогнахме на унгарците и австрийците много. Успяха да затворят тия изроди. Това да затвориш жени и деца в камион и да ги задушиш, нямам думи и обяснение”, възмути се Бойко Борисов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете