Двама загинаха по време на възстановка на екзекуция в Италия

Възстановка на екзекуция на бандити в Италия се превърна в нова трагедия. Облечени в костюми от епохата, участниците се "готвели" да разстрелят бандити в Потенца, Южна Италия, но една от старите пушки избухнала.

Двама души от „екзекуционния взвод“ загинаха, петима други бяха ранени. За злополучната възстановка разказа вестник "Кориере дела Сера ".

Всичко се разиграло по време на квартален празник, на който се играела театрална пиеса пред тълпа родители, дошли с децата си.

Шестима фигуранти във военна униформа играели в пиесата „екзекуционния взвод“. Една от пушките гръмнала и убила на място човека, който се прицелвал с нея и ранила другия до него, който починал по-късно в болница. Още пет души, сред които едно дете, са получили наранявания.

Бандитизмът е бил явление, засегнало цяла Южна Италия в края на ХVIII век. Обхващало нападения, грабежи изнудване и дори представлявало форма на политически протест срещу потисничеството след нахлуването на войските на Наполеон и на Бурбоните до обединението на Италия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят