Хвърлиха коктейл "Молотов" по къщата на видинския кмет

Бутилка със запалителна течност е била хвърлена в двора на къщата на видинския кмет Герго Гергов. Инцидентът е станал късно вечерта в събота на ул. "Димитър Цухлев", потвърдиха от полицията в дунавския град. Няма пострадали хора или нанесени материали щети по имота.

Разследването е в ход и по случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Уведомена е и прокуратурата, уточниха от МВР.

Инцидентът срещу Гергов е пореден от година насам. През април миналата година отново коктейл "Молотов" бе хвърлен под прозорците на фамилната къща на градоначалника. Стъкленият буркан с разлята запалителна течност бе открит под колата на първия братовчед на Гергов. Като по чудо обаче фитилът на самоделката изгаснал.

Месеци по-късно имотът на семейството пак бе обект на посегателство. С черна течност, наподобяваща боя, бе залята къщата и колата на Гергов. Междувременно неизвестни апаши пък срязаха гумите на колата на председателя на Общинския съвет във Видин Пламен Трифонов. С черен спрей бе нашарена и оградата на семейната къща в село Градец, където живеят родителите му. Вандалството срещу Трифонов несъмнено бе свързано с близкото му приятелство с Гергов. Трифонов е местен лидер на БСП и категоричен поддръжник на Гергов Гергов за втори кметски мандат.

"Труд" научи, че при съботния инцидент охранителната камера на къщата на градоначалника е заснела извършителя. Мъжът е бил облечен в тъмни дрехи и ниско нахлупена шапка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони