Министър Красен Кралев откри най-модерната спортна зала в Пловдив

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Пловдив Иван Тотев и Александър Гусятников, вице-президент на федерацията по колоездене на Русия откриха новата спортна зала в града.

На церемонията присъстваха политици и много емблематични спортисти на България Сийка Келбечева, Стоянка Груйчева, Йордан Йовчев, Николай Бухалов, Любо Ганев, националният отбор по волейбол, футболни величия и още много български спортисти.

„Уважаеми дами и господа, скъпи пловдивчани, изключително се вълнувам и е чест за мен да споделя този миг с вас. Миг, който толкова дълго време чакахме, за да имаме такава прекрасна зала, да имаме покрит колодрум – най-модерният в Източна Европа, заяви министър Кралев пред препълнената зала. Много ви благодаря за това, че всички сте тук. Това ми вдъхва увереност, че нашите шампиони, нашите титли, които ще завоюваме в тази зала, ще се радват на одобрението на българската публика. Българската публика ще дава сили на нашите спортисти да побеждават, защото така се създават легендите и се създава историята на спорта, така се създава историята на залата. Искрено се надявам, че това спортно съоръжение ще даде тласък не само на българското колоездене, но и на всички 25 спорта, които могат да се практикуват тук”.

Министърт пожела на кмета Иван Тотев пълна зала и много медали за българския спорт.

„Благодаря ви, че уважихте нашите спортисти, и се надявам да преживеете заедно с тях много мигове на успехи и на слава”, допълни министър Кралев.

Част от официалната церемония беше и финалът на Световното първенство по Таекуон-До ITF, което беше и първото спортно състезание в новата зала. Красен Кралев награди с купа в комплексното класиране победителя в световното първенство по Таекуон-До ITF от КНДР.

Министър Кралев заедно с шефа на колоездачния съюз Петър Тончев връчи жълтата фланелка на лидера Пьотр Дябо, победител в етапа Нова Загора – Пловдив от 64-ата Колоездачна обиколка на България.

Изпълнения на Пловдивската опера, дует „Ритон“, DEEP ZONE PRODJECT и емблематичната песен на група P.I.F. „Някой кара колело“ зарадваха хилядите зрители на откриването.

В новата зала може да се практикуват над 25 вида спорт. Капацитетът на съоръжението е 6200 седящи места с възможност до 8000 при концерти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини