Кунева: Никой няма да си изпуска нервите, ние сме за единната регистрация за изборите

Не е нормално партиите от Реформаторския блок да си говорят през медиите. Това заяви в сутртешния блок на Нова телевизия лидерът на партия „Движение България на гражданите” Меглена Кунева по повод изказванията на коалиционния си партньор Радан Кънев.

„Това не е моят избор”, каза Кунева. „Днес се събираме под домакинството на СДС, за обсъдим как, не дали, да се явим заедно на изборите”, уточни тя. Кунева посочи още, че не е съгласна с внушението, че нейната партия, както и СДС, изостават от обединението на Реформаторския блок.

„Никой няма да си изпусне нервите, ние сме за единната регистрация за изборите”, увери тя.

Относно твърденията на Кънев, че заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е търсил хора от блока, за да ги убеди да станат кандидати на ГЕРБ, а други – за да се окажат от участие в местните избори, Кунева посочи, че никой не е й казвал подобно нещо. „Разбира се, на днешната среща аз ще попитам колегите си”, добави тя.

Във връзка с ареста на българи в Унгария, вицепремиерът заяви, че се надява трафикантите на хора да бъдат разкрити, независимо от коя националност са. „Българските служби работят добре и са на нивото на европейските си партньори. Затова трябва да влезем в Шенген. От това ще спечелим не само ние, ще спечели и Европа”, заяви тя.

„България е на това географско положение завинаги. Затова трябва да бъдем подготвени да реагираме бързо на бежанската криза. Но трябва да има единна политика и тежестта да бъде разпределена пропорционално”, посочи Кунева. Според нея, застаряваща Европа може да гледа на бежанците като на приток на работна ръка, а не на проблем, и така да ги интегрира по-лесно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини