Радан Кънев: С Лукарски и Кънева нямаме съгласие за единна регистрация

„Аз не знам защо беше тази реакция вчера. Учуден съм и я намирам за доста политически несериозна и несъдържателна. Това заяви Радан Кънев пред bTV относно реакцията на партията на Меглена Кунева и СДС. В неделя Кънев обяви на пресконференция, че Реформаторският блок ще се яви с единна регистрация на предстоящите местни избори, но за сега не съвсем, защото съгласие има само между ДСБ, БЗНС и партията на Корман Исмаилов.

Кънев дори призна, че може да се стигне само до регистрация на тези три партии пред Централната избирателна комисия (ЦИК).

Той обясни, че самият той е поканил с имейл всички партии на обща среща и изрично е посочил, че между три от формациите вече има постигнато съгласие за единна регистрация.

„Ние се каним и разговаряме от шест месеца. Опитите да се срещнем с телефонни разговори са многократни. Шест месеца празни приказки и нищо", разкри Кънев и запита - „До кога ще ги чакаме тези неща, до кога ще ги търпим?". „В един момент се взема решение от този, който е готов. Толкова е просто, че няма накъде", отсече съпредседателят на „реформаторите" в парламента.

По отношение на конкретната случка вчера и за това дали е предупредил Кунева и СДС за намерението си да обяви новината, Кънев заяви: „Не се отчитам за пресконференциите си. Стигнахме до някъде три от партиите, излязохме и съобщихме новината".

„На този етап очевидно няма достатъчно съгласие за единна регистрация между всичките партии", разтълкува председателят на ДСБ.

„Няма абсолютна никаква драма, ако желанието ни за единна регистрация и по-нататъшна консолидация на дясното е искрено", успокои Кънев, но добави: „Много декларации на РБ обаче се оказаха неистини, много клетви за единство се оказаха само път".

„Хората не могат да чакат. Както нашите министри се изнервиха от липса на подкрепа от РБ, от това непрекъснато шикалкаване, от това, че все някой го няма в пленарна зала, все някой е забравил да подкрепи. Звънят ми кандидатите ни за кметове, звънят ми хора на СДС, дори не на моята партия, и ми казват - „Радане, моля те стегни ги. Идва времето за регистрация. На кого ще сме кандидати", заключи Радан Кънев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини