Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Световният бронзов медалист Антъни Иванов избра плувния басейн в Благоевград за подготовка за шампионата в Гърция

Еди Рама: Изказването ми за общ президент на Албания и Косово беше извадено от контекста

Прокуратурата предаде на съд Кирил Принца

Отнеха 2 кг злато на циганка баячка Държавата води дела за имущество за над 3 млн. лв. на Маринови от Долни Дъбник

Застрахователи осъдени да платят 128 000 лв. обезщетение на ранено дете

Строят две иновативни къщи за новия кризисен център за лица в Търново Инвестицията е за 2,1 млн.лева

Силите за специални операции на България и Македония със съвместно учение през май

Пиян вокалист на „Кикимора” провали грандиозния концерт във Велико Търново със Старозагорската опера Публиката напуска залата по средата на „Children in Time“

Христина Даскалова е новият зам.-председател на Апелативен съд – Велико Търново

Промените в Закона за горите отложени от правната комисия в НС Депутатите извадиха точката от дневния ред с аргумента, че корекциите трябва да се гласуват първо в Комисията по земеделието и храните

ВСС избра нов районен прокурор на Козлодуй

Бизнесът отмени протеста срещу поскъпването на тока Той щеше да се проведе на 28 февруари т.г.

Радан Кънев: С Лукарски и Кънева нямаме съгласие за единна регистрация

„Аз не знам защо беше тази реакция вчера. Учуден съм и я намирам за доста политически несериозна и несъдържателна. Това заяви Радан Кънев пред bTV относно реакцията на партията на Меглена Кунева и СДС. В неделя Кънев обяви на пресконференция, че Реформаторският блок ще се яви с единна регистрация на предстоящите местни избори, но за сега не съвсем, защото съгласие има само между ДСБ, БЗНС и партията на Корман Исмаилов.

Кънев дори призна, че може да се стигне само до регистрация на тези три партии пред Централната избирателна комисия (ЦИК).

Той обясни, че самият той е поканил с имейл всички партии на обща среща и изрично е посочил, че между три от формациите вече има постигнато съгласие за единна регистрация.

„Ние се каним и разговаряме от шест месеца. Опитите да се срещнем с телефонни разговори са многократни. Шест месеца празни приказки и нищо”, разкри Кънев и запита – „До кога ще ги чакаме тези неща, до кога ще ги търпим?”. „В един момент се взема решение от този, който е готов. Толкова е просто, че няма накъде”, отсече съпредседателят на „реформаторите” в парламента.

По отношение на конкретната случка вчера и за това дали е предупредил Кунева и СДС за намерението си да обяви новината, Кънев заяви: „Не се отчитам за пресконференциите си. Стигнахме до някъде три от партиите, излязохме и съобщихме новината”.

„На този етап очевидно няма достатъчно съгласие за единна регистрация между всичките партии”, разтълкува председателят на ДСБ.

„Няма абсолютна никаква драма, ако желанието ни за единна регистрация и по-нататъшна консолидация на дясното е искрено”, успокои Кънев, но добави: „Много декларации на РБ обаче се оказаха неистини, много клетви за единство се оказаха само път”.

„Хората не могат да чакат. Както нашите министри се изнервиха от липса на подкрепа от РБ, от това непрекъснато шикалкаване, от това, че все някой го няма в пленарна зала, все някой е забравил да подкрепи. Звънят ми кандидатите ни за кметове, звънят ми хора на СДС, дори не на моята партия, и ми казват – „Радане, моля те стегни ги. Идва времето за регистрация. На кого ще сме кандидати”, заключи Радан Кънев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете