Планирайте море до 12 септември Есенен полъх от следващата седмица, температурите падат с 10 градуса

Financial Times с нов проект в България

Пропука се най-дебелият лед в Арктика

САЩ замрази руски активи за стотици милиони долари

Апаш с 13 присъди осъди прокуратурата Рецидивистът искал 25 000 лева, получи 2500 лева

Депортираха нацистки военнопрестъпник САЩ предадоха Якив Палий на Германия

Потвърдиха гаранцията от 50 хиляди лева за Бенчо Бенчев

Сърбия може да върне задължителната военна служба

Клоп не иска и да чува за титла

Няма външни наранявания по трупа на изхвърленото бебе на сметището край село Гарваново

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 22 август 2018

Фен с килим хит в Русия

„Байерн“ иска Гризман на всяка цена

Бордът застана зад Моуриньо

Премиерът Борисов: Няма да угаждаме на БСП на всеки шест месеца да правим предсрочни избори

Върховния комисариат на ООН: ЕС незабавно трябва да се справи с нелегалния трафик на хора

ЕС незабавно трябва да се справи с нелегалния трафик на хора. Това каза Борис Чеширков, говорител на Върховния комисариат на ООН за бежанците пред Фокус.

Той коментира, че каналджийте стават още по-безскрупулни, не зачитат човешкия живот и все повече разширяват бизнеса си. Според Чеширков е необходимо комплексно действие и това няма как да се случи без участието на всички държави членки. „Необходимо е Европейският съюз да се пребори с каналджиите и трафикантите на хора, включително и с по-голямо задълбочаване на работата между полицейските служби на страните членки, разузнавателните служби, включване на международни организации“, каза Чеширков. Според него е нужно паралелно с това да се инвестира в достойни условия за прием на пристигащите бежанци и да се осигури достъп до убежище.

„Трябва да бъдат създадени законни пътища към Европа и да се инвестира в програми за хуманитарен прием, да се издават хуманитарни визи. Явно е нужно комплексно действие от страна на Европа, но това не може да се случи без участието на всички страни членки“, категоричен бе Чеширков. Той каза още, че трябва да се подкрепят страните, които първоначално приемат бежанците, каквито са Турция, Ливан и Йордания, тъй като тези страни са приели вече над 4 млн. бежанци от Сирия. Чеширков коментира, че е необходима нова програма на ЕС за подкрепа и на страни, които не са членки. Той уточни, че над 60 млн. души са изселени насилствено от своите домове в световен мащаб и е нужно обединяване на международната общност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.