Мащабни протести срещу скъпите горива във Франция Организаторите раздават брошури с планираните блокади, за да не страдат гражданите

Морският бранш скочи срещу обществена поръчка за спасителни кораби

„Антикорупция“ поиска отнемане на имущество за 2,3 млн. лева от Трайчо Трайков

Училището в Черноморец опасно за децата Омбудсманът на Бургас: Има нужда от спешен ремонт

Поставят къщичките за Коледно-новогодишния базар в Благоевград

Русия призова САЩ да прекратят „окупацията“ на зоната около бежанския лагер Рукбан в Южна Сирия

Условна присъда за пиян ученик, убил кмет на пътя

Над 6000 бебета у нас се раждат преждевременно 91 новородени са минали за 11 месеца през отделението по Неонатология към болницата в Търново, спасено е бебе с тегло 900 грама

Льов: Младите имат голям потенциал

330 лв. за коледни подаръци ще заделят любителите на онлайн шопинга Най-често даряваме дрехи и козметика

Сбогуването с Краля

Кметът на София отиде на работа с градския транспорт

Мъри: България все още е затворена страница

Варна с награди за дигитално училище, спорт и младежки политики

Задържаха 11 нелегални чужденци в гората край Елин Пелин

Върховния комисариат на ООН: ЕС незабавно трябва да се справи с нелегалния трафик на хора

ЕС незабавно трябва да се справи с нелегалния трафик на хора. Това каза Борис Чеширков, говорител на Върховния комисариат на ООН за бежанците пред Фокус.

Той коментира, че каналджийте стават още по-безскрупулни, не зачитат човешкия живот и все повече разширяват бизнеса си. Според Чеширков е необходимо комплексно действие и това няма как да се случи без участието на всички държави членки. „Необходимо е Европейският съюз да се пребори с каналджиите и трафикантите на хора, включително и с по-голямо задълбочаване на работата между полицейските служби на страните членки, разузнавателните служби, включване на международни организации“, каза Чеширков. Според него е нужно паралелно с това да се инвестира в достойни условия за прием на пристигащите бежанци и да се осигури достъп до убежище.

„Трябва да бъдат създадени законни пътища към Европа и да се инвестира в програми за хуманитарен прием, да се издават хуманитарни визи. Явно е нужно комплексно действие от страна на Европа, но това не може да се случи без участието на всички страни членки“, категоричен бе Чеширков. Той каза още, че трябва да се подкрепят страните, които първоначално приемат бежанците, каквито са Турция, Ливан и Йордания, тъй като тези страни са приели вече над 4 млн. бежанци от Сирия. Чеширков коментира, че е необходима нова програма на ЕС за подкрепа и на страни, които не са членки. Той уточни, че над 60 млн. души са изселени насилствено от своите домове в световен мащаб и е нужно обединяване на международната общност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.