Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Върховния комисариат на ООН: ЕС незабавно трябва да се справи с нелегалния трафик на хора

ЕС незабавно трябва да се справи с нелегалния трафик на хора. Това каза Борис Чеширков, говорител на Върховния комисариат на ООН за бежанците пред Фокус.

Той коментира, че каналджийте стават още по-безскрупулни, не зачитат човешкия живот и все повече разширяват бизнеса си. Според Чеширков е необходимо комплексно действие и това няма как да се случи без участието на всички държави членки. „Необходимо е Европейският съюз да се пребори с каналджиите и трафикантите на хора, включително и с по-голямо задълбочаване на работата между полицейските служби на страните членки, разузнавателните служби, включване на международни организации“, каза Чеширков. Според него е нужно паралелно с това да се инвестира в достойни условия за прием на пристигащите бежанци и да се осигури достъп до убежище.

„Трябва да бъдат създадени законни пътища към Европа и да се инвестира в програми за хуманитарен прием, да се издават хуманитарни визи. Явно е нужно комплексно действие от страна на Европа, но това не може да се случи без участието на всички страни членки“, категоричен бе Чеширков. Той каза още, че трябва да се подкрепят страните, които първоначално приемат бежанците, каквито са Турция, Ливан и Йордания, тъй като тези страни са приели вече над 4 млн. бежанци от Сирия. Чеширков коментира, че е необходима нова програма на ЕС за подкрепа и на страни, които не са членки. Той уточни, че над 60 млн. души са изселени насилствено от своите домове в световен мащаб и е нужно обединяване на международната общност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете