Хванаха 28-годишен мъж, ползвал данни от чужди банкови карти

“Топлофикация София”: Сметките за отопление и топла вода са изготвени коректно и съобразно изискванията на Наредбата за топлоснабдяване

77-годишна жена изгоря при пожар в Петрич

Федерика Могерини: ЕС ще отпусне на Турция допълнително 3 млрд. евро за бежанците

Спецсъдът върна делото срещу Румен Овчаров (СНИМКИ)

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 25 април 2018

Нови обвинения за Десислава Иванчева и заместниците й

Весела Лечева: Лиляна Павлова и Красен Кралев няма да си подадат оставките, но дължат голямо извинение на младите хора

Бойко Борисов: България намали външния си дълг с 2,3 милиарда лева

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу бивш съдия и срещу адвокат

Търгове ще определят нивата на рентите за земеделска земя Компанията за управление на земя "Агрион" отдава парцелите чрез тайно наддаване

Ротрианци дариха автомобил на социален дом в Свищовско

Тимуровци с акция в помощ на самотна майка от Горна Оряховица

Пожарникари спасиха щъркелово яйце в Балкана

Свищовлия ще отговаря за зверски побой на съгражданин

Данъчни погнаха басейни, атракциони и концерти в Търновско

Служители на Тетиротиралната дирекция на НАП във Велико Търново са месец са извършили 69 оперативни проверки на обекти и задължени лица, при които регистрирането на получаваните суми от продажби доскоро се е извършвало с входни билети. Инспектирани са 41 басейна, 10 атракционни съоръжения, 6 музея, 2 концерта, 6 паркинга, 2 киносалона и 2 зоопарка.

При проверките са установени 11 нарушения на данъчното законодателство. Съставени са актове за засечените нередности свързани с Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства. За неиздаване касови бележки от фискално устройство са наложени 10 глоби, а за установена разлика между касовата наличност и тази във фискалната памет на устройството е съставена една глоба.

“21 проверки са направени на територията на Велико Търново. Посетени са 17 басейна, 2 концертни представления и 2 атракциона. Неизправните обекти са санкционирани с 4 акта по повод неиздаване на касови бележки. Проверките, дали касовите бонове са заменили билетите, ще продължат”, информират от приходното ведомство в старата столица.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.