Данъчни погнаха басейни, атракциони и концерти в Търновско

Служители на Тетиротиралната дирекция на НАП във Велико Търново са месец са извършили 69 оперативни проверки на обекти и задължени лица, при които регистрирането на получаваните суми от продажби доскоро се е извършвало с входни билети. Инспектирани са 41 басейна, 10 атракционни съоръжения, 6 музея, 2 концерта, 6 паркинга, 2 киносалона и 2 зоопарка.

При проверките са установени 11 нарушения на данъчното законодателство. Съставени са актове за засечените нередности свързани с Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства. За неиздаване касови бележки от фискално устройство са наложени 10 глоби, а за установена разлика между касовата наличност и тази във фискалната памет на устройството е съставена една глоба.

"21 проверки са направени на територията на Велико Търново. Посетени са 17 басейна, 2 концертни представления и 2 атракциона. Неизправните обекти са санкционирани с 4 акта по повод неиздаване на касови бележки. Проверките, дали касовите бонове са заменили билетите, ще продължат", информират от приходното ведомство в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони