Ритник в главата на полицай подпали пожара с феновете в Монтана (Снимки)

Футболни фенове от Пловдив атакуваха с камъни полицията в Монтана в неделя вечерта и едва не предизвикаха тежки сблъсъци със силите на реда. Атаката на запалянковците започна след мача между отборите на "Монтана" и Локомотив" и ареста на привърженик на гостите. Искрата на конфликта пламна още на стадиона в Монтана, когато група фенове на "Локомотив" се опитаха да влязат без билети на мача.

Запалянковците и униформените се сблъскаха и 32 годишният Юлиян Ж. ритна с крак в главата жандармериста Румен П. Биячът веднага бе арестуван. Униформеният е с лека телесна повреда. След края на мача и загубата на "Локомотив", около 50-60 разярени фенове, част от които пияни, обсадиха Районното управление на полицията и поискаха задържаният да бъде освободен. Срещу пазителите на реда полетяха камъни и бутилки. Един от униформените бе ударен. Крясъците и безчинствата на хулиганите уплашиха и жителите на близките блокове.

За да опазят реда, пред полицията пристигнаха всички служители на дирекцията и жандармеристи, както и МВР служители от Берковица, Вършец и Враца. Целият район бе отцепен от сили на МВР, част от които бяха с каски, палки и щитове. Шефовете на дирекцията започнаха преговори с агитката. Към полунощ, успокоени, феновете от Пловдив се качиха на два автобуса и отпътуваха от Монтана придружени от полицейски патрули. Задържаният хулиган остана в ареста. "Редът бе опазен! До екцесии не се стигна. Има един ударен полицай, но това вече сме го преживели!", заяви шефът на ОДП - Монтана ст. комисар Ивайло Антонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони