Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Руски депутати искат контрол върху фейсбук, натрапвал европейски ценности

Депутати от Държавната дума се обявяват за строг контрол върху информацията във Facebook. Според тях чрез социалната мрежа се натрапват европейски ценности на руските потребители, пише “Независимая газета”. По-конкретно, разпространявали се стикери с изобразени еднополови двойки и други хомосексуални символи, пояснява вестникът, цитиран от Би Би Си.

Леонид Левин от партията “Справедлива Русия”, председател на медийната комисия в Държавната дума, обеща да проучи дали в социалната мрежа се пропагандират нетрадиционни сексуални отношения и ако чуждестранната компания не спазва руското законодателство, да вземе съответните мерки.

Депутати комунисти и либерални демократи подкрепят пред изданието позицията на Левин. Според Роман Худяков от Либерално-демократическата партия, сайтове, които пропагандират подобни неща, трябва направо да се блокират, отбелязва всекидневникът.

През 2013 г. федерацията прие закон, налагащ глоби за разпространение на “пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения” сред непълнолетни.

“Младата гвардия на Единна Русия” – младежкото крило на партията на властта, прави експертиза на социалната мрежа, за да установи съдържа ли тя пропаганда на хомосексуализма.

Резултатите още не са известни, но ако информацията се потвърди, на ръководството на Facebook може да бъде наложена административна глоба в размер най-малко 1 милион рубли (15 300 долара) или да бъде замразена за три месеца дейността на мрежата в Русия, добавя “Независимая газета”.

Руската държава нахлува все по-дълбоко в територията на свободите на своите граждани. Ставаме свидетели и неволни участници на опасния дрейф на руската политическа система към тоталитаризма, пише “Новая газета”.

Голяма част от хората в Русия подкрепят и политическите действия на режима, и нарастващия му репресивен характер, отбелязва изданието.

Директорът на “Левада” Лев Гудков заявява пред “Новая газета”, че “безпрецедентната” и “много умела” пропагандна кампания на Кремъл е успешна главно защото звучи в унисон с масовите представи на хората в Русия, с “потиснатите им желания” и “недостъпните модели на поведение”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете