Издирваният за убийството на Шафие Фикрет се гръмнал пред очите на брат си

Издирваният от полицията Фикрет Хасанов Ниязиев, на 54 г., който бе основният заподозрян за убийството на 51-годишната Шафие Рафидова от търговищкото село Ловец, се е самоубил днес към 10,30 часа пред очите на брат си в родното им село Чернокапци, община Омуртаг, пише"24 часа" . Мъжът се гръмнал в слепоочието със законно притежаван пистолет.

Шафие бе убита с 4 куршума на 25 август, от тогава Фикрет, с който омъжената жена имала любювна връзка, бе в неизвестност. Той бил забелязан в деня на убийството в Ловец, но след това следите му се губят. Открита бе само колата на заподозрения.

Днес неочаквано Фикрет се появил в къщата на брат си в Чернокапци със самопризнанието, че е закъсал и ще се самоубие. Двамата разговаряли на поляна пред къщата на брата. Докато той убеждавал Фикрет да не посяга на живота си, заподозряният за убийството на жената извадил оръжието и стрелял в главата си. Братът първи подал сигнал на тел. 112 за трагедията, която не успял да предотврати.

Фикрет Хасанов бе обявен за издирване от полицията в Търговище като основен заподозрян за убийството на Шафие. Той бил майстор на покриви и преди 3 години работил в дома на жертвата си. Тогава харесал жената, която имала съпруг и 2 дъщери. В селото й Ловец местните дори твърдят, че двамата имали интимни отношения. Междувременно Фикрет, който имал съпруга и внуци, се развел и се преместил да живее от Чернокапци в Шумен.

Във фаталния вторник той провел последен разговор с любимата си към 15 часа пред пътната врата на дома й, сред като я изчакал да се върне от работа. Не е ясно какво са си казали двамата, но след като жената понечила да отключи пътната врата и да си влезе вкъщи, тя била простреляна в гръб с 4 куршума. Два от тях пръснали мозъка й, други два засегнали сърцето и белия дроб.

Когато го обявиха за издирване в събота, от МВР в Търговище поясниха, че мъжът бил облечен с черен панталон и бяла риза с къс ръкав.

През цялото време разследването на убийството на Шафие Рашидова се водеше срещу неизвестен извършител. Основният заподозлян така и не беше открит и задържан, за да му бъде връчено обвинение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини