Златен плакет за лекар на родопска община

Джипито на селата Загражден и Давидково д-р Владимир Бояджиев беше удостоен със Златен плакет на община Баните.

Докторът лекува населението 35 години. 63-годишният лекар е родом от Пловдив, но изкарал детството си в Асеновград.

След дипломирането си той е разпределен през 1980 г. в Селски здравен участък Загражден и оттогава досега не е сменял работното си място.

От 2007 г. поема и свободната лекарска практика в съседното село Давидково. Грижи се за 900 души, повечето от които пенсионери, но има пациенти и от Пловдив.

През годините печели конкурс за работа в болница в Пловдив, но отказва. Канен е и да работи в Окръжна болница-Пловдив, Вътрешно отделение на Втора градска болница в Пловдив и Терапевтичен кабинет на Четвърта поликлиника в Пловдив, но отново отказва и остава на село.

Местните го хвалят като много акуратен и вечно учещ се . Докторът не спира да специализира почти цял живот. Специализирал е вътрешни болести в Смолян и Пловдив, а от миналата година започнал нова специализация по обща медицина във Висшия медицински институт в Пловдив.

Бояджиев е обичан и уважаван като специалист от хората в селата и от колегите си от целия регион, казва Любо Шишков от село Загражден.

Кметът на община Баните Райчо Данаилов му връчи плакета като признание за дългогодишния му труд и мотивация за по-нататъшната му дейност, която изцяло е насочена към здравето на родопчани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони