Съдят алкохолик, насякъл приятелката си 18 пъти

45-годишният Мариян Юруков от Чепеларе ще бъде съден за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост, за което закона предвижда от 15 години затвор до доживотен без замяна. Окръжна прокуратура Смолян внесе обвинителен акт в съда за опит за убийство и убийството, което стана на 7 февруари т.г.

Драмата се разигра в смолянското село Виево следобяд в събота. След поредния скандал между двамата Юруков намушква с нож в корема и гърдите Соня. 46-годишната жена сама подава сигнал на тел. 112, че е наръгана с нож от нейния приятел в корема.

"Спешна помощ" и полицията отиват веднага, но я намират издъхнала. "Веднага ми се обадиха от полицията и отидох, но тя вече беше мъртва, на 50 - 60 метра от дома й я намерихме", казва кметът на Виево Венко Палчев.

Предполага се, че е издъхнала от кръвоизливите. Къщата на жената е на края на селото до горичка, в която избягал Мариян, след като я намушкал. От мобилния си телефон се обадил на свой познат и му казал, че е убил Соня и възнамерява да се обеси. След това се обадил на тел. 112, представил се с двете си имена на дежурния оператор и съобщил, че е убил Соня Наумова и той се е наръгал, тъй като не иска да живее повече.

Докато операторите на тел.112 и дежурният от МВР поддържали разговора с Юруков по телефона, полицаите успели да го издирят в гората и го заловили, съобщиха от прокуратурата.

Жената живеела сама в къщата си в селото, има един син и е безработна. Преди години се развела, съпругът й заживял с друга в селото, но се обесил преди 5 години. След това живяла с друг мъж, който пък изгорял в съня си от пожар от цигара в смолянския квартал Устово. От 4 години съжителствала с Юруков от Чепеларе.

През януари м.г., след като празнували рождения й ден и се почерпили солидно, се скарали за какво са похарчени около 15 000 лв. от продажбата на къща, която имал в Чепеларе. Соня извикала полиция. Ченгетата му казали да си тръгне и той си събрал багажа и си тръгнал, но към 2 часа през нощта се върнали влязъл в къщата като счупил стъкло. Двамата се сбили и Мариян наръгал Соня в корема.

Жената беше спасена след операция в болницата в Смолян.

Защитникът на Юруков е поискал съкратено съдебно следствие, което ако се приеме означава, че наказанието му ще бъде редуцирано до 20 -30 години затвор, обясниха магистрати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право