Александър Тонев с първи 15 минути в Италия

Националът Александър Тонев изигра първите си 15 минути в италианския футбол. След 9 месеца без мач в „Селтик“ и „Астън Вила“ националът дебютира за „Фросиноне“ при загубата с 0:2 в гостуването на „Аталанта“. Играещият първи сезон в Серия А тим вече е с 2 загуби и е фаворит №1 за отпадане напролет. Тонев влезе вместо Лука Паганини, когато резултатът вече бе оформен.

Ивайло Чочев не игра за „Палермо“, сразил „Удинезе“ с 1:0 като гост. Халфът напусна още в 33-тата минута първия двубой с „Дженоа“ (също 1:0) заради болки в аддуктора. Сега той бе в групата, но остана на пейката.

За първи път в историята си „Ювентус“ стартира сезон с 2 поредни загуби, откакто съществува Серия А. Подобно нещо на торинския гранд се е случвало в далечната 1912-а, но тогава форматът на първенството е бил коренно различен. Сега „Юве“ загуби голямото дерби с „Рома“ - 1:2 на „Стадио Олимпико“, а преди това падна от „Удинезе“. Рубиньо и Патрис Евра от „Старата госпожа“ бяха изгонени.

Само веднъж в историята шампионът на Италия започва с 2 поражения. Това се случва през 1941 година с „Болоня“. Последната дълга черна серия на „Юве“ е от март 2011-а, когато тимът падна 3 пъти поред. „Въобще не съм притеснен“, каза треньорът Масимилиано Алегри, направил дубъл миналия сезон.

Черногорецът Стеван Йоветич е откритието на сезона досега. След като се завърна в Италия с екипа на „Интер“, нападателят вкара още 2 гола - за 2:1 като гост на дебютанта „Капри“. Йоветич бе звезда във „Фиорентина“, но в „Манчестър Сити“ се превърна в резерва.

Други резултати: „Киево“ - „Лацио“ 4:0, „Наполи“ - „Сампдория“ 2:2, „Дженоа“ - „Верона“ 2:0.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят