Орлин Старокин подписа с "Ботев" (Пд), Бадема си тръгна без договор

Бившият футболист на "Левски" (Сф) и "Локомотив" (Сф) Орлин Старокин подписа договор с "Ботев" (Пд) до края на този сезон, през който вече игра един мач с екипа на "Динамо" (Букурещ), преди да скъса по взаимно съгласие с румънския клуб. Старокин пристигна в понеделник по обяд на базата на "канарчетата" в Коматево заедно със своя екссъотборник в тима от "Надежда" Емил Гъргоров-Бадема.

Няколко часа по-късно обаче Гъргоров си тръгна без договор, след като не успя да се разбере по финансовите клаузи с президента Ангел Палийски. Бадема си остави все пак вратичка за връщане като поиска време за размисъл, но според запознати бившият национал едва ли ще се върне под тепетата, тъй като от "Берое" му предлагали повече пари.

Успоредно с преговорите с Орлин Старокин и Емил Гъргоров шефовете на "Ботев" (Пд) провеждаха и общо събрание на акционерите, на което трябваше де юре и де факто да стане чаканата от март 2014 г. промяна в Съвета на директорите и намаляването на членовете му от петима на трима. От старата управа само Ангел Палийски влиза в новата. Дълговете на ФК "Ботев" (Пд) от 27 млн.лв. към един от основните акционери - ТЦ ИМЕ, който държи 39% от капитала в жълто-черното футболно АД, ще бъдат изкупени на цесия, научи "Труд".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ