Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Вежди посвети на Снежа завръщане в изкуството Изложба скулптура и рисунка в столичната галерия на „Сан Стефано“ 22

Пловдив посреща Деня на Съединението с 306 нови знамена

Пловдив ще посрещне Шести септември – Денят на Съединението на България и празник на града под тепетата, с 306 нови знамена. Служители на общинско предприятие “Чистота” стартираха в понеделник монтирането на 150 национални трибагреници и 150 синьо-бели знамена на Пловдив по стълбовете на шестте входно-изходни артерии на града.

Новите флагове вече красят надлез “Скобелева майка” и булевард “Кукленско шосе”, откъдето започна и обновяването на шесте големи трикольора върху 15-метровите пилони. По традиция знамената в Пловдив се сменят 2 пъти годишно: за 3 март – Деня на Освобождението на България, и 6 септември – Деня на Съединението.

Тържествата за Шести септември в Пловдив започнаха още на 25 август с изложба от 20 табла, посветени на 130-годишния юбилей от Съединението на България, подредени на открито край Римския стадион на Главната улица под тепетата. Кулминацията на празненствата ще е навръх Шести септември, когато ще се проведат молебени, празнични концерти, възстановки на събитията от 1885 г. и ще бъде открита националната изложба “Съхранената памет за Съединението от 1885 г. в българските музеи, архиви, библиотеки и частни колекции”. Тържествата ще започнат в 9.30 часа със старт на 40-ия международен мемориален полумаратон и ще приключат с тържествена заря-проверка, на която се очаква да присъстват държавният глава Росен Плевнелиев и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете