Деца влизат в ареста за кражби във Варна

Петима непълнолетни са преспали в арестите на варненските районни управления през последните 10 дни заради различни нарушения на закона, сочи справка на полицията.

Последните два случая са от миналия уикенд. Тогава в капана паднал тандем девойки, успели за няколко часа да задигнат дрехи за 520 лв. от три магазина в голям търговски център. Тийнейджърките махали закачените на облеклата алармени устройства и така ги изнасяли. Оказало се, че крадлите са гастрольорки от Разград и са с чисти досиета. Едната била на 19 г., а другата още нямала 18 г.

Преди да навърши пълнолетие, клиент на прокуратурата станал и варненски ученик, който брутално ограбил жена в с. Каменар. Апашът атакувал жертвата миналия четвъртък около 22 ч на улица в селото. Ударил я с юмрук и отмъкнал чантата , в която имало мобилен телефон, документи и 50 лв.

С по-солидна плячка се сдобила невръстна крадла от Игнатиево, която задигнала чанта с валута и банкови карти, собственост на кипърски турист от фоайето на варненски хотел. За щастие полицията бързо заловила извършителката.

За часове била разкрита и друга непълнолетна, която отмъкнала козметика за 182 лв. от магазин в центъра. Сред заловените деца има и дилър на марихуана, спипан при акция на Златни пясъци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони