Хотелиери от Лозенец правят сдружение за защита

Хотелиери и ресторантьори от Лозенец се събират във вторник, за да решат дали да направят свое сдружение. Те са възмутени от това, което се случи в края на сезона- след като бяха открити бактерии, плажът им бе затворен и туристите се разбягаха. "Сезонът ни се прецака. От 20- ти август курортът се изпразни, наложи се да връщаме капаро на туристи, които въобще не пожелаха да дойдат", разкриха хотелиери.

"Искаме да подкрепим местната власт, да се защитаваме и сами да разрешим проблемите си. Много се надявам да дойдат повече хора и идеята ни за сдружение да стане факт", каза пред "Труд" Таня Желязкова, която има семеен хотел и къща за гости. -"Лозенец е едно малко селце, нашите хотели са малки. Бяхме модерни, идваха богати туристи, но сега нивото падна. Пристигат летовници, които нищо не харчат тук, готвят си провизии, които си носят в багажниците", допълниха жители на курорта.

Те имат идея сдружението да се бори за повече и богати туристи, да се направи реклама на Лозенец и да се изтрие петното със затворения плаж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони