УЕФА ни прати месар за съдия

Холандският рефер Бас Найхуис получи назначение от УЕФА за европейската квалификация България – Норвегия в четвъртък. 38-годишният съдия е месар по професия и е пословичен с безцеремонната си свирка. Той спечели световна известност на мач за купата на Холандия през 2011-а на стадион “Амстердам Арена”. Тогава пиян фен на “Аякс” нахлу на игрището и атакува вратаря Естебан Алварадо от гостуващия “Алкмаар”, но се подхлъзна на тревата. Костариканският страж се нахвърли срещу запалянкото и започна да го рита, заради което реферът Найхуис му вдигна червен картон. Това вбеси скамейката на “Алкмаар” и треньорът Гертан Вербеек извади отбора. Впоследствие Холандската федерация отмени червения картон и постанови мачът да се преиграе без публика. С този съдия обаче нашите национали имат победа – навън срещу Малта с 4:1 в контрола през 2009 г.

Капитанът на българите Светослав Дяков определи предстоящия мач срещу Норвегия като “решителния двубой” в квалификациите. “Трябва да дадем най-доброто, на което сме способни и вярвам, че ако го направим, ще победим – каза полузащитникът на “Лудогорец”. - Най-важното е да бъдем пределно концентрирани и мобилизирани, да избегнем леки грешки и детайли, които могат да ни спънат. Мисля, че негативизмът, който се наслагва върху националния тим и специално върху селекционера Ивайло Петев, идва малко в повече. Нека да уважаваме неговия избор. Мисля, че той добре си е направил сметка и знае какво прави. Трябва повече вяра и се надявам стадионът да се напълни и хората да викат за нас, за нашата страна.”
Бившият му съотборник в Разград - Христо Златински, който сега е в румънския “Университатя”, добави: “Мислим само за победа. Надявам се да зарадваме феновете. Вярваме, че хората ще дойдат да ни подкрепят. Но най-важното е да победим. Играя редовно в новия ми отбор и се чувствам добре.”

Възстановеният от контузия Иван Бандаловски е оптимист: “Норвегия не е някаква велика сила. Факторът домакинство и публиката ще са предимство за нас. Имаме голям шанс да вземем три точки и да се борим за бараж.”

Само Божинов е контузен

От повиканите национали само Валери Божинов лекува контузия, но не е изключено да е готов до четвъртък за сблъсъка с Норвегия. “При него всичко ще е ден за ден, травмата не е лека”, коментира селекционерът Ивайло Петев. Той добави: “Избрал съм най-доброто в момента като футболисти за националния отбор. Призовавам хората, които ни обичат, да дойдат на стадиона и да ни подкрепят.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ