Михаил Константинов: Не очаквам големи изненади в резултатите на местните избори

Едва ли ще има големи изненади в резултатите на местните избори. Това прогнозира математикът проф. Михаил Константинов пред "Фокус".

Според него било ясно, че ГЕРБ ще спечели големите общини, ДПС ще си вземат общините, които контролират, а по-малките политически сили ще обявят, че са спечелили, защото ще имат някъде собствен кмет или ще са подкрепили някой успешен кмет на друга партия. "Интриги, разбира се, също е възможно да има", заяви проф. Константинов.

„Има 8 големи общини в България, с над 100 хил. души население, и там съвсем не е сигурно, че ГЕРБ ще спечели всичките. Известна интрига има и в това дали те ще бъдат спечелени на първи или втори тур. Има общини като София и Бургас, където няма интрига, но в други общини може да се получи някаква интрига. Например може да има изненада в община като Пловдив, където или кандидатът на ГЕРБ ще спечели трудно или може да има втори тур. Не е изключено такъв случай да има и във Варна. Въпреки че моята лична прогноза е че и там, общо взето, предимството е на страната на ГЕРБ“, каза математикът.

Проф. Михаил Константинов коментира още, че решението на десницата да участва с единна регистрация е похвално и ще увеличи шансовете им.
Математикът каза, че от БСП не очаква особени изненади, тъй като партията е в много лошо състояние в момента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини