Фотоизложбата “Балетът отвътре” на Светослав Николов-Чапи до 15 септември

Кой друг би могъл да познава балета отвътре, че и да го представи в образи красиви и истински, ако не истински балетист с око на художник? Светослав Николов-Чапи е балетист в трупата на Националната опера, който през последните години се е посветил на своето хоби - фотографията. Той снима от дете.

В 30 цветни и черно-бели снимки изложбата му “Балетът отвътре” показва кадри от представления, но видени оттам, откъдето публиката обикновено няма поглед - от кулисите. Чапи е заснел преходни моменти от гримьорните, гримаси, непредназначени за взискателното око на публиката, неща, които остават скрити за чуждото око. Със своето второ изкуство той хвърля една донякъде интимна светлина върху професионалния бит на балетните артисти. Кадрите са от различни спектакли и репетиции на трупата на Софийската опера и балет.

Изложбата “Балетът отвътре” може да се види до 15 септември в пространството Art Place Interpred в София. Тя за първи път беше показана за Деня на балета - на 29 април в Националната опера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура