Разстреляха бивш младежки активист пред аптеката му в Турция

В турския град Диарбекир е бил убит бившият лидер на младежкото крило на управляващата Партия на справедливостта и развитието, съобщи "Хюриет Дейли нюз".

Юнус Коджа е бил разстрелян на вратата на собствената си аптека. Той е бил закаран в тежко състояние в болница, където по-късно е починал от раните си. В момента се провежда полицейска операция по залавянето на убиеца на Коджа.

По-рано бе съобщено, че Диарбекир са били арестувани двама британски журналисти, обвинени във връзки с терористичната групировка "Ислямска държава". Заедно с тях са били задържани преводачът и шофьорът им, като последният по-късно е бил пуснат.

Гр. Диарбекир се явява неофициалната столица на турските кюрди. След като турските власти обявиха извън закона кюрдската Работническа партия (ПКК) и под претекст, че нанася удари срещу "Ислямска държава" започна да бомбардира позиции на иракските кюрди, ПКК скъса примирието с Анкара.

Последва вълна от атентати, като кюрдите взривиха и два газопровода. Бяха осъществени атаки срещу турски военни части, а в Диарбекир беше взривена кола-бомба. Пред офиса на управляващата турска Партия на справедливостта и развитието в Диарбекир пък бе взривена звукова граната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят