Ивет Лалова: Следващата ми цел е Олимпиадата

"Следващата ми цел е Олимпиадата, няма как да има по-малка цел от Олимпийските игри", каза в „Здравей, България” по Нова тв Ивет Лалова, която преди броени дни се завърна от Пекин. Там тя финишира седма в женския финал на 200 метра спринт.

"След по-малко от три дни имам още един старт и след това се надявам да успея малко да си почина и да се насладя на работата, която съм свършила", добави тя.

„Краят на моята кариера ще бъде тогава, когато вече не обичам това, което правя и то не ми носи любов на мен и на всички около мен”, категорична беше тя.

"След края на кариерата, трябва да започне нова кариера. Аз искам да правя много неща", обясни Ивет Лалова. Една от идеите ѝ е да създаде клуб, който да развива основно детска лека атлетика.

„Много често има сълзи, дори и от стигане до задънена улица. Ти стигаш и си казваш, че не можеш да продължиш напред”, сподели тя. „Болката е част от ежедневието на спортиста, понякога сутрин не можеш да станеш от болка. Нашето тяло е направено да се движи с 5 км/ч, а не да бяга с над 10 м/сек. Това, че подлагаме тялото си на високи скорости и екстремни изживявания, има своята цена”, добави Ивет Лалова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт